Odense FC blog om Sport Blog Fylder flasker for meget? – få hjælp her

Fylder flasker for meget? – få hjælp her

Fylder flasker for meget? – få hjælp her post thumbnail image

Der er mange grunde til, at folk drikker alkohol. Nogle gør det for at føle sig afslappede eller for at få en bedre oplevelse i sociale situationer. Men for nogle kan det også være en måde at dække over andre problemer på.

Alkohol er et problem for mange danskere. Ifølge Sundhedsstyrelsen drikker omkring 200.000 danskere for meget, og det er en stor udfordring for både den enkelte og for samfundet. Alkoholmisbrug kan føre til mange problemer, både fysisk og psykisk, og det kan have alvorlige konsekvenser for den enkelte og for dem der står dem nær.

Hvis du har et problem med alkohol, så er det vigtigt at søge hjælp. Det kan være svært at erkende, at man har et problem, men det er et første skridt på vejen til at komme ud af det igen.

Har du et alkoholmisbrug?

Det kan være svært at vide, om man har et alkoholmisbrug, fordi det ligger så dybt i vores kultur at drikke alkohol. At drikke øl eller vin til maden, gør ikke, at der bliver sendt blikke til én, derfor kan det jo være svært at vide, om man faktisk har et misbrug til alkohol eller ej.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, hvor meget man drikker, og om det har en negativ indvirkning på ens liv. Hvis man føler, at man ikke kan leve uden alkohol, eller hvis det påvirker ens arbejde, familie- og sociale liv negativt, så kan det være et tegn på, at man har et problem.

Det er også vigtigt at være opmærksom på, hvis man føler trang til at drikke mere og mere for at få den samme effekt. Dette kaldes toleranceudvikling, og det er et tegn på, at man kan have et alkoholmisbrug.

Hvad kan man gøre?

Hvis man føler, at man har et problem med alkohol, så skal man søge hjælp. Det kan være svært at erkende, at man har et problem, men det er et første skridt på vejen til at komme ud af det igen.

Du kan få hjælp hos din praktiserende læge, som har mulighed for at henvise til professionel hjælp. På deres hjemmeside kan man også finde en række råd og vejledninger til, hvordan man kan stoppe med at drikke alkohol. Det er også muligt at kontakte Alkoholrådgivningen og tale med en af deres rådgivere. De kan hjælpe dig med at få overblik over dit forbrug og stå til rådighed, hvis du ønsker at stoppe med at drikke alkohol.

Related Post