Odense FC blog om Sport Blog Fodbold Fitness slår andre motionsformer

Fodbold Fitness slår andre motionsformer

Fodbold Fitness slår andre motionsformer post thumbnail image

Det har vist aldrig været nogen hemmelighed at hvis man vil forebygge livsstilssygdomme, så skal der motion til. Og gerne meget af det. Men findes der motion der er mindst lige så effektivt som medicin til at sænke forhøjet blodtryk. Svaret er ja.

Der er mange måder at motionere og holde sig i form. Nogle er til sport og andre er til mere stationær motion. Såkaldte “døde maskiner”, vægtløft, crossfit osv. Dertil kommer alt midt imellem såsom yoga, strækøvelser, dans og meget, meget mere.
Men en nyere form for motion, der for alvor vinder frem rundt omkring er “Fodbold Fitness”, der som navnet antyder er en variant af fodbold. Det viser sig nemlig at være et glimrende alternativ til forebyggelsen af livsstilssygdome som forhøjet blodtryk. Men også diabetes, knogleskørhed og lignende kan beherskes af denne motionsform.

Hvad er Fodbold Fitness
Som du måske har regnet ud, så er Fodbold Fitness ganske enkelt en kombination af fodbold som spil og fitness. Det i sig selv burde ikke komme som en overraskelse for de fleste. Alle ved at det er sundt at spille fodbold. Men hvad gør Fodbold Fitness så unikt?
Svaret skal findes i den lille læderbold. Det er den gyldne vej til stærkere knogler, sundere blodtryk med mere. Og det gælder hele vejen rundt. Kvinder, mænd, unge som gamle.

Klubmiljøet har gavn af Fodbold Fitness
Efter implementeringen af Fodbold Fitness har mange klubber fået en del flere sociale fællesskaber medlemmerne imellem. Det er en sund fritidsbeskæftigelse for store og små. Egentlig er det jo mest målrettet mod voksne. Og navnligt voksne, der ikke allerede er medlem af en fodbold klub. Eller generelt en idrætsklub. Men flere klubber oplever en tilstrømning af medlemmer i alle aldersgrupper. Hvilket jo må anses som positivt for alle.
Det kræver ikke mere af klubberne at have disse hold. Det kræver ikke et hvis antal spillere, der er ingen turneringer og ingen “stress”. Det kræver blot lidt flere bolde, da flere går til, samt lidt ekstra tryksager, som holder styr på diverse hold og points. Men de større oplag, giver faktisk endnu bedre priser, hvis man benytter et trykkeri som BR Offset. Alternativt kan lokale kopibutikker benyttes. I Odense er der f.eks. CopyShop.dk

Er der ingen ulemper?
Kun ganske få klubber oplever, at arbejdsbyrden for de frivillige påvirkes negativt, hvor imod at andre klubber oplever at få mange nye frivillige trænere.
At Fodbold Fitness bidrager positivt til klubmiljø og forældremiljø, må siges at være i tråd med klubbernes førnævnte fokus på børn og unge og på et socialt fællesskab for medlemmer. For hvad der ved første øjekast ikke tiltaler de frivillige fodboldklubber, kan vise sig at resultere i netop det, som klubberne indikerer som værende deres vigtigste formål.

Related Post