Hvor må man holde høns?

Det kan være svært at give et ende gyldigt svar på, om du må holde høns der hvor du bor. Det afhænger af rigtig mange ting, som du selv bliver nødt til at undersøge om du må have høns hvor du bor.
 

Hvis du bor i en boligforening, så kan der være nogle specifikke regler for om du må holde høns. Der kan være regler for hvor mange du må holde, men også om du overhoved må holde høns. I boligforeninger bor man typisk tæt sammen med sine naboer og det kan derfor være til gene for dem, hvis de ikke er indvilliget i at der flytter høns ind.  

Derfor anbefaler vi også at du lige snakker med dine naboer om, at du anskaffer dig høns inden at du gør det. Det kan være en god måde at undgå en nabostrid på, hvilket helst ikke skulle opstå over nogle høns. Det kan også være naboerne bliver glade for det. Når du snakker med naboerne om det er det vigtigt lige at fortælle, hvor du har tænkt dig at placere hønsehuset henne.
Yderligere så er det rigtig god skik, hvis du kommer ind med lidt æg til dem i ny og næ bare for at de også får lidt ud af generne.  

 

Hvor mange høns må man have som privat? 

Som privatperson er der regler for, hvor mange høns man må holde. Som privatperson må du have 30 moderhøns og kyllinger før at det anses for at være i erhvervsøjemed. Du kan dog argumentere for at have flere, hvis du f.eks. bor på et stort landsted hvor de frit kan formere sig de lever som landhøns.  

Der kan dog være lokaleregler, som modsiger disse regler. Der kan være regler for om du f.eks. må have en hane samt, hvor mange høns og haner du må have. Vi anbefaler derfor at du læser op på de lokale regler inden, at du anskaffer dig høns. Det vil være ærgerligt at anskaffe sig nogle dyr som man bruger en masse penge på, også skal man skaffe sig af med dem.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *